Mintlaw Pavilion To Have Better Car Park Soon

The Mintlaw community council is going to have a meeting next week in order to talk about a funding bid to start the construction of the village pavilion’s car park which needs improvement. The funds will cover the materials such as tiles for car park as well as the labor.

The council has already asked the local authority to grant them cash in order to cover the tarring works for the surface of the car park. It is estimated that the work will require about £50,000.

Most of the funding willbe provided by a developer that is currently constructing a project within the village but despite this they are still lacking around £2,938 which is needed for the completion of the project.

An application for funding has already been submitted by the community councilors to the council and the application will be presented to the committee that manages the Buchan area in their next meeting.

Mintlaw Pavilion serves many purposes to the community such as a changing facility for the members of the local sporting clubs and this is also where Oscars which is an after school group is meeting.

According to the report of the director of business services of the council, Ritchie Johnson, the improvement of the car park will be beneficial for the village overall.

He added that community council members are eager to assist the project in order to start construction because they are aware of the benefits the village will reap once the sustainable transport project is completed.

The upgrade will be a good thing both for the locals of Mintlaw and those who are living outside of the village because this is considered as a convenient meeting point for many either theyare going somewhere or they want to use public transport.

The pavilion will also benefit from the upgrade of the car park.

Once it has been surfaced and later on installed with tiles for car park, the number of vehicles parking will increase this car sharing will be encouraged as well as the use of public transportation.The roundabout found in the square will face less traffic when the project is complete.

Share

Comments are closed.